Ingredienser:

  • 1 liter skvallerkål og eventuelt brennesle kuttes i små biter
  • En bunt gressløk og/eller  luftløk hakkes i små biter
  • Noen stilker engkarse , bjørnerot og løpestikke (hvis du har) kuttes i små biter
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 buljongterning (grønnsaksbuljong eller hønsebuljong)
  • 1 liter vann
  • 2 dl matfløte.
  • 1 ts salt
  • Løvetann og Engkarse til pynt

Framgangsmåte:

  • Smelt smøret i en kjele. Ha i gressløken/luftløken og fres i ett par minutter. Ha i 1 ss hvetemel.
  • Spe med ca 3 dl vann – kok opp
  • Ha i Skvallerkål og de andre urtene. Kok opp, og la det koke ca. 2 minutter
  • Ha i buljongterningen, 1 ts salt og resten av vannet. La det koke i ca. 10 minutter.
  • Ha i 2 dl matfløte tilslutt.
  • Øs opp suppen, og pynt med løvetannblomster og engkarseblomster.