Ingredienser:
- 1 liter skvallerkål og eventuelt brennesle kuttes i små biter
- En bunt gressløk og/eller luftløk hakkes i små biter
- Noen stilker engkarse , bjørnerot og løpestikke (hvis du har) kuttes i små biter
- 2 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 1 buljongterning (grønnsaksbuljong eller hønsebuljong)
- 1 liter vann
- 2 dl matfløte.
- 1 ts salt
- Løvetann og Engkarse til pynt
Framgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele. Ha i gressløken/luftløken og fres i ett par minutter. Ha i 1 ss hvetemel.
- Spe med ca 3 dl vann – kok opp
- Ha i Skvallerkål og de andre urtene. Kok opp, og la det koke ca. 2 minutter
- Ha i buljongterningen, 1 ts salt og resten av vannet. La det koke i ca. 10 minutter.
- Ha i 2 dl matfløte tilslutt.
- Øs opp suppen, og pynt med løvetannblomster og engkarseblomster.